Kinderpraktijk Op Stap

Voor als uw kind wat extra ondersteuning kan gebruiken.

Sensorische informatieverwerking

Aanmelden bij Kinderpraktijk Op Stap

De sensorische informatieverwerking is het vermogen om via de zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven, tast en evenwichtsorgaan) informatie uit de wereld om ons heen en vanuit ons eigen lichaam op te nemen. De hersenen nemen deze zintuiglijke informatie op en zorgen ervoor dat we op een adequate manier reageren op de omgeving. Echter verloopt dit bij iedereen anders. 


Wanneer een kind problemen ervaart in de sensorische informatieverwerking kan dit invloed hebben op het gedrag van een kind en zijn leerprestaties. Denk bijvoorbeeld aan het aandachtsvermogen en schoolse vaardigheden. Dit is bijvoorbeeld terug te zien doordat een kind steeds afgeleid wordt tijdens de les, niet rustig op de stoel kan zitten, steeds struikelt, niet goed durft te bewegen of moeite heeft met alles wat het de hele dag aanraakt. 


Onze therapeuten kijken aan de hand van gesprekken, observaties en vragenlijsten hoe het sensorisch profiel van uw kind eruit ziet en hoe hij/zij het beste geholpen kan worden.


Wij bieden ook workshops aan over de sensorische informatieverwerking in de klas voor leerkrachten en ondersteunend personeel, voor meer informatie klik hier.

Contact

06-24229248

info@kinderpraktijkopstap.nl


Locaties:

Amsterdam Centrum, Van Hallstraat 81 hs

Amsterdam Oost, Krugerstraat 7d

Amsterdam Zuidoost, Bijlmerdreef 494a