Kinderpraktijk Op Stap

Voor als uw kind wat extra ondersteuning kan gebruiken.

Over Ons

Aanmelden bij Kinderpraktijk Op Stap

Onze aanpak


Al onze behandelaars kijken hoe ze uw kind weer zo zelfstandig mogelijk op pad kunnen helpen. Hierbij werken we samen met het kind zelf en de mensen in de directe omgeving. Dit kan dus betekenen dat de hulp thuis, op school of zelfs in de klas plaatsvindt.


Voor behandelingen in onze behandelruimtes kunt u terecht in onze drie praktijken in Amsterdam. Er is er altijd eentje in de buurt. U vindt ons in Amsterdam Centrum, Amsterdam Oost en Amsterdam Zuidoost.


Onze therapeuten zijn onder andere geschoold in de sensorische informatieverwerking, CO-OP methode, Beter bij de Les en de Cogmed Werkgeheugen Training.
Tevens zijn al onze therapeuten geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.


Ons team

Kirsten de Zwart


Contactgegevens 06-24229248 / kirsten@kinderpraktijkopstap.nl


Functie Praktijkhouder, Kinderergotherapeut, Orthopedagoog en Cognitief gedragstherapeut


Over Hoi, ik ben Kirsten. In 1999 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut waarna ik ervaring op heb gedaan in Indonesië en het speciaal onderwijs. Naast mijn werk als ergotherapeut heb ik de opleiding gevolgd tot orthopedagoog in Utrecht en later ook tot cognitief gedragstherapeut. Na een tijdje als gedragskundige en ergotherapeut te hebben gewerkt vond ik het tijd om mijn eigen praktijk op te starten. Zo ontstond in 2006 Kinderpraktijk Op Stap. Hier staat inmiddels een geweldig en enthousiast team waar ik erg trots op ben. Ik vind het ontzettend inspirerend en leuk om met kinderen en hun ouders en leerkrachten te werken. Daarnaast zijn we continue bezig onszelf te ontwikkelen. Dit doen we door het volgen van trainingen, intervisies en supervisies maar ook door het zelf geven van trainingen. Naast Kinderpraktijk Op Stap ben ik ook mede-eigenaar van Kenniscentrum SIEM waar we opleidingen en trainingen verzorgen rondom de sensorische informatieverwerking en heb ik samen met een collega het boek FIJN! geschreven vanuit StapDoor.

Naära Tomasowa - van den Hoven


Contactgegevens naara@kinderpraktijkopstap.nl


Functie Ergotherapeut   


Over  Hoi! Ik ben Naära en in 2015 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Sindsdien heb ik altijd gewerkt met kinderen. Na mijn opleiding heb ik nog de opleiding voor sensorische informatieverwerking gevolgd bij EstaSI. In 2019 ben ik gestart met werken bij Kinderpraktijk Op Stap. Ik behandel kinderen met allerlei soorten hulpvragen op verschillende scholen door Amsterdam en op onze praktijken in Centrum en Oost.

Nuria Hoogland 


Contactgegevens nuria@kinderpraktijkopstap.nl


Functie Ergotherapeut en Orthopedagoog


Over Hee, ik ben Nuria en ben sinds 2019 werkzaam bij Kinderpraktijk op Stap. Sinds 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als ergotherapeute. Vervolgens heb ik de premaster en master pedagogische wetenschappen gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. In 2018 heb ik mijn diploma tot orthopedagoog in ontvangst mogen nemen en heb ik gewerkt als gedragswetenschapper met kinderen binnen het speciaal onderwijs. Momenteel ben ik geschoold in de sensorische informatieverwerking (trauma en hechting), Beter Bij De Les coach en maak ik gebruik van de CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupational Performance) techniek. Ik ben voornamelijk op scholen te vinden en na schooltijd in de praktijk op de van Hallstraat waar ik kinderen zie met verschillende hulpvragen, waaronder de executieve functies, prikkelverwerking en fijne motoriek.

Mylène Dekker


Contactgegevens mylene@kinderpraktijkopstap.nl


Functie Ergotherapeut


Over Hoi! Ik ben Mylène en in 2021 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik met kinderen wilde werken. In mijn opleiding ergotherapie heb ik dan ook, waar het kon, voor de richting kinderen gekozen in het doen van minor, stages en scriptie. Mijn scriptie over ‘Hoe kan het inclusief onderwijs in Nepal bevorderd worden vanuit het ergotherapeutisch perspectief?’ kwam in de top 3 van beste afstudeerprojecten in Nederland 2020. In september 2021 ben ik gestart met de opleiding sensorische informatieverwerking bij SIEM. Nu werk ik veel met kinderen met hulpvragen op het gebied van schrijven, fijne motoriek, werkhouding en concentratie. Ik geniet ervan dat kinderen vaak zo eerlijk zijn en ik vind het mooi om te zien hoe kinderen vooruit gaan en zich ontwikkelen.

Hanneke Epping


Contactgegevens hanneke@kinderpraktijkopstap.nl


Functie Ergotherapeut


Over Hoi, ik ben Hanneke en sinds februari ben ik afgestudeerd ergotherapeut. Voordat ik Ergotherapie ging studeren deed ik de Academische Lerarenopleiding Basisonderwijs. Ik vond het werken met kinderen heel erg leuk, maar miste het individuele contact om de kinderen die problemen ervaren verder te kunnen helpen. Uiteindelijk de overstap gemaakt naar Ergotherapie met als doel om kinderergotherapeut te worden. Tijdens mijn opleiding heb ik zoveel mogelijk ervaring rondom kinderen opgedaan door middel van projecten, minor en scriptie. Ik heb ontzettend veel zin om mijzelf verder te ontwikkelen en nieuwe kennis en ervaringen op te gaan doen!

Irene Aafjes


Contactgegevens irene@kinderpraktijkopstap.nl


Functie Ergotherapeut


Over Hoi, ik ben Irene. Sinds 2022 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik wilde altijd al graag met kinderen werken, daarom heb ik tijdens mijn studie verschillende stages gelopen binnen het regulier en speciaal onderwijs. Na mijn studie kwam ik terecht bij Kinderpraktijk Op Stap. Daar werk ik nu met veel plezier met kinderen in het regulier onderwijs en het speciaal onderwijs. De combinatie hiervan vind ik erg interessant en leuk! In juni 2023 heb ik de opleiding sensorische informatieverwerking bij kenniscentrum SIEM afgerond. Op dit moment zie ik kinderen met veel verschillende hulpvragen. Ik richt mij onder andere op hulpvragen op het gebied van prikkelverwerking, executieve functies, schrijven en fijne motoriek. Ik vind het leuk om de ontwikkeling te zien bij kinderen en wordt enthousiast van het contact met de kinderen.

Yelan Nieuwenhuyzen Kruseman


Contactgegeven yelan@kinderpraktijkopstap.nl


Functie Ergotherapeut in opleiding


Over Yelan loopt sinds januari 2024 stage bij Kinderpraktijk Op Stap. In juli zal zij afstuderen als ergotherapeut. 

Roby Veenstra


Functie Kinderergotherapeut


Over Hallo, ik ben Roby. Ik werk sinds april 2013 met veel plezier bij Kinderpraktijk op Stap. Ik werk al 17 jaar als ergotherapeut en heb in deze jaren veel verschillende bijscholingen en opleidingen gedaan om mezelf te ontwikkelen en mijn vaardigheden als ergotherapeut steeds meer te uit te kunnen breiden. In 2019 heb ik de specialisatie opleiding tot kinderergotherapeut afgerond. Het is bijzonder om te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en dat je samen met het kind en zijn omgeving tot positieve veranderingen kan komen. Per juli 2020 woon en werk ik op Curaçao. Ik ben nog steeds betrokken bij het team van Kinderpraktijk Op Stap. Ik geef supervisie, doe mee aan intervisie en help met het voorbereiden van scholingen.


Contact

06-24229248

info@kinderpraktijkopstap.nl


Locaties:

Amsterdam Centrum, Van Hallstraat 81 hs

Amsterdam Oost, Krugerstraat 7d

Amsterdam Zuidoost, Bijlmerdreef 494a