Kinderpraktijk Op Stap
Voor als uw kind wat extra ondersteuning kan gebruiken.

Onze aanpak

Al onze behandelaars kijken hoe we uw kind weer zo zelfstandig mogelijk op pad kunnen helpen. Hierbij werken we samen met het kind zelf en de mensen in de directe omgeving. Dit kan dus betekenen dat de hulp thuis, op school of zelfs in de klas plaatsvindt. 

Voor behandelingen in onze behandelruimtes kunt u terecht in onze drie praktijken in Amsterdam. Er is er altijd eentje in de buurt. U vindt ons in Amsterdam Centrum, Amsterdam Oost en Amsterdam Zuidoost. 

Onze therapeuten zijn onder andere geschoold in de sensorische informatieverwerking, CO-OP methode, Beter bij de Les en de Cogmed Werkgeheugen Training.
Tevens zijn al onze therapeuten geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.


Ons team

Kirsten de Zwart

Kirsten de Zwart

Contactgegevens 06-24229248 / kirsten@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Praktijkhouder, Kinderergotherapeut, Orthopedagoog en Cognitief gedragstherapeut

Over Hoi, ik ben Kirsten. In 1999 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut waarna ik ervaring op heb gedaan in Indonesië en het speciaal onderwijs. Naast mijn werk als ergotherapeut heb ik de opleiding gevolgd tot orthopedagoog in Utrecht en later ook tot cognitief gedragstherapeut. Na een tijdje als gedragskundige en ergotherapeut te hebben gewerkt vond ik het tijd om mijn eigen praktijk op te starten. Zo ontstond in 2006 Kinderpraktijk Op Stap. Hier staat inmiddels een geweldig en enthousiast team waar ik erg trots op ben. Ik vind het ontzettend inspirerend en leuk om met kinderen en hun ouders en leerkrachten te werken. Daarnaast zijn we continue bezig onszelf te ontwikkelen. Dit doen we door het volgen van trainingen, intervisies en supervisies maar ook door het zelf geven van trainingen.

Sandra Hottentot

Sandra Hottentot

Contactgegevens 06-55073689 / sandra@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut

Over Hoi ik ben Sandra! Ik werk sinds 2015 als ergotherapeut bij Kinderpraktijk Op Stap. In hetzelfde jaar heb ik bij Kenniscentrum SIEM de opleiding voor sensorische informatieverwerking gevolgd. Inmiddels heb ik al veel verschillende hulpvragen voorbij zien komen en behandeld. Van het aanvragen van voorzieningen tot hulp bij het schrijven, fijne motoriek en werkhouding in de klas en vragen op het gebied van de sensorische informatieverwerking. Ik werk voornamelijk op scholen, waaronder het speciaal onderwijs.

Tolke de Joode

Tolke de Joode

Contactgegevens 06-24825926 / tolke@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut

Over Hallo, ik ben Tolke. In 2018 heb ik de opleiding tot ergotherapeut afgerond en ben ik bij Kinderpraktijk Op Stap aan het werk gegaan. Daarvoor heb ik 12 jaar als leerkracht in het basisonderwijs voor de klas gestaan. Ik vind het erg leuk nu individueel met kinderen te werken en uit te gaan van de hulpvraag van het kind zelf en van ouders en leerkrachten. Bij Kenniscentrum SIEM heb ik de opleiding Sensorische Informatieverwerking gevolgd. Ik werk met kinderen met verschillende soorten hulpvragen, bijvoorbeeld op het gebied van fijne motoriek, schrijven, concentratie en prikkelverwerking. Als de hulpvraag op school speelt, zie ik het kind daar en anders op onze praktijklocaties in Centrum en Zuidoost.

Naära Tomasowa - van den Hoven

Naära Tomasowa - van den Hoven

Contactgegevens 06-11859134 / naara@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut

Over Hoi! Ik ben Naära en in 2015 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Sindsdien heb ik altijd gewerkt met kinderen. Na mijn opleiding heb ik nog de opleiding voor sensorische informatieverwerking gevolgd bij EstaSI. In 2019 ben ik gestart met werken bij Kinderpraktijk Op Stap. Ik behandel kinderen met allerlei soorten hulpvragen op verschillende scholen door Amsterdam en op onze praktijken in Centrum en Oost.

Nuria Hoogland

Nuria Hoogland

Contactgegevens 06-38748753 / nuria@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut en Orthopedagoog

Over Hee, ik ben Nuria en ben sinds 2019 werkzaam bij Kinderpraktijk op Stap. Sinds 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als ergotherapeut. Hierna ben ik de premaster en master pedagogische wetenschappen gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2018 heb ik mijn diploma tot orthopedagoog in ontvangst mogen nemen en heb ik gewerkt met kinderen in het speciaal onderwijs. Ik ben voornamelijk op scholen te vinden en na schooltijd in de praktijk op de van Hallstraat waar ik kinderen zie met verschillende hulpvragen.

Roos Knibbeler

Roos Knibbeler

Contactgegevens 06-12892194 / roos@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut

Over Hoi ik ben Roos. Ik ben sinds maart 2020 aan het werk bij Kinderpraktijk Op Stap. Hiervoor heb ik gewerkt als studentassistent op een basisschool in Amsterdam. Hierdoor wist ik dat ik met kinderen wil gaan werken. Daarom heb ik nu de overstap gemaakt naar kinderergotherapie. In 2021 heb ik de master Health Sciences afgerond. Ik werk op verschillende scholen.

Mylène Dekker

Mylène Dekker

Contactgegevens 06-42149820 / mylene@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut

Over Hoi! Ik ben Mylène en in 2021 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik met kinderen wilde werken. In mijn opleiding ergotherapie heb ik dan ook, waar het kon, voor de richting kinderen gekozen in het doen van minor, stages en scriptie. Mijn scriptie over ‘Hoe kan het inclusief onderwijs in Nepal bevorderd worden vanuit het ergotherapeutisch perspectief?’ kwam in de top 3 van beste afstudeerprojecten in Nederland 2020. In september 2021 ben ik gestart met de opleiding sensorische informatieverwerking bij SIEM. Nu werk ik veel met kinderen met hulpvragen op het gebied van schrijven, fijne motoriek, werkhouding en concentratie. Ik geniet ervan dat kinderen vaak zo eerlijk zijn en ik vind het mooi om te zien hoe kinderen vooruit gaan en zich ontwikkelen.

Johanneke Huijben

Johanneke Huijben

Contactgegevens 06-11341616 / johanneke@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut

Over Hoi! Ik ben Johanneke en in 2017 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Ik heb vlak daarna de opleiding Sensorische Informatieverwerking gevolgd bij EstaSI. Voor Kinderpraktijk Op Stap heb ik als ergotherapeut een aantal jaar met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt, voornamelijk met kinderen, bij een grote instelling en daarnaast ook door verschillende projecten in Afrika. Dit vond ik een hele bijzondere ervaring. Omdat ik nieuwsgierig werd naar meer ben ik sinds eind 2021 bij Op Stap aan het werk gegaan. Hier richt ik me op allerlei soorten hulpvragen, zoals hulp bij het schrijven, fijne motoriek, werkhouding in de klas en vragen op het gebied van de sensorische informatieverwerking. Ik kom op veel verschillende scholen en daarnaast werk ik ook vanuit de praktijklocaties in het centrum en in Oost.

Hanneke Epping

Hanneke Epping

Contactgegevens 06-618758225 / hanneke@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut

Over Hoi, ik ben Hanneke en sinds februari ben ik afgestudeerd ergotherapeut. Voordat ik Ergotherapie ging studeren deed ik de Academische Lerarenopleiding Basisonderwijs. Ik vond het werken met kinderen heel erg leuk, maar miste het individuele contact om de kinderen die problemen ervaren verder te kunnen helpen. Uiteindelijk de overstap gemaakt naar Ergotherapie met als doel om kinderergotherapeut te worden. Tijdens mijn opleiding heb ik zoveel mogelijk ervaring rondom kinderen opgedaan door middel van projecten, minor en scriptie. Ik heb ontzettend veel zin om mijzelf verder te ontwikkelen en nieuwe kennis en ervaringen op te gaan doen!

Rowena Muller

Rowena Muller

Contactgegevens rowena@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut in opleiding

Over Hoi, Ik ben Rowena en zit in mijn laatste jaar van de opleiding ergotherapie. Vanaf de start van mijn opleiding merkte ik al dat ik kinderen erg leuk vind en zij mij vaak ook, daarom wilde ik mijn laatste stage in de Kinderergotherapie lopen. Ik heb naast mijn stage ook de minor jeugdzorg en onderwijs gevolgd, omdat ik graag breder wou kijken naar het kind en zijn of haar achtergronden. Ik loop stage op de maandag tot en met de donderdag.

Saskia Mulder

Saskia Mulder

Contactgegevens saskia@kinderpraktijkopstap.nl

Functie Ergotherapeut in opleiding

Over Hoi! Ik ben Saskia en loop sinds januari 2021 stage bij Kinderpraktijk Op Stap. Ik heb mijn diploma als onderwijsassistent en als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. 3 jaar lang heb ik in de gehandicaptenzorg gewerkt op een woonlocatie voor mensen met aangeboren hersenletsel. Momenteel werk ik al 1,5 jaar in de gehandicaptenzorg op een woonlocatie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Omdat ik graag meer wilde ben ik hiernaast in september 2020 de deeltijd studie ergotherapie gestart via Pro Education. Tot 9 juni 2021 loop ik op de donderdagen en vrijdagen mee met Sandra.

Roby Veenstra

Roby Veenstra

Functie Kinderergotherapeut

Over Hallo, ik ben Roby. Ik werk sinds april 2013 met veel plezier bij Kinderpraktijk op Stap. Ik werk al 17 jaar als ergotherapeut en heb in deze jaren veel verschillende bijscholingen en opleidingen gedaan om mezelf te ontwikkelen en mijn vaardigheden als ergotherapeut steeds meer te uit te kunnen breiden. In 2019 heb ik de specialisatie opleiding tot kinderergotherapeut afgerond. Het is bijzonder om te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en dat je samen met het kind en zijn omgeving tot positieve veranderingen kan komen. Per juli 2020 woon en werk ik op Curaçao. Ik ben nog steeds betrokken bij het team van Kinderpraktijk Op Stap. Ik geef supervisie, doe mee aan intervisie en help met het voorbereiden van scholingen.

E-mailen
Bellen
LinkedIn