Kinderpraktijk Op Stap
Voor als uw kind wat extra ondersteuning kan gebruiken.

Onze aanpak

Al onze behandelaars kijken hoe we uw kind weer zo zelfstandig mogelijk op pad kunnen helpen. Hierbij werken we samen met het kind zelf en de mensen in de directe omgeving. Dit kan dus betekenen dat de hulp thuis, op school of zelfs in de klas plaatsvindt. 

Voor behandelingen in onze behandelruimtes kunt u terecht in onze drie praktijken in Amsterdam. Er is er altijd eentje in de buurt. U vindt ons in Amsterdam Westerpark, Amsterdam Oost en Amsterdam Zuidoost. 


Ons team

Kirsten de Zwart

Kirsten de Zwart

Functie Praktijkhouder, Kinderergotherapeut, Orthopedagoog en cognitief gedragstherapeut

Over Hoi, ik ben Kirsten. In 1999 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut waarna ik ervaring op heb gedaan in Indonesië en het speciaal onderwijs. Naast mijn werk als ergotherapeut heb ik de opleiding gevolgd tot orthopedagoog in Utrecht en later ook tot cognitief gedragstherapeut. Na een tijdje als gedragskundige en ergotherapeut te hebben gewerkt vond ik het tijd om mijn eigen praktijk op te starten. Zo ontstond in 2006 Kinderpraktijk Op Stap. Hier staat inmiddels een geweldig en enthousiast team waar ik erg trots op ben. Ik vind het ontzettend inspirerend en leuk om met kinderen en hun ouders en leerkrachten te werken. Daarnaast zijn we continue bezig onszelf te ontwikkelen. Dit doen we door het volgen van trainingen, intervisies en supervisies maar ook door het zelf geven van trainingen.

Roby Veenstra

Roby Veenstra

Functie Kinderergotherapeut

Over Hallo, ik ben Roby. Ik werk sinds april 2013 met veel plezier bij Kinderpraktijk op Stap. Ik werk al 17 jaar als ergotherapeut en heb in deze jaren veel verschillende bijscholingen en opleidingen gedaan om mezelf te ontwikkelen en mijn vaardigheden als ergotherapeut steeds meer te uit te kunnen breiden. In 2019 heb ik de specialisatie opleiding tot kinderergotherapeut afgerond. Het is bijzonder om te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en dat je samen met het kind en zijn omgeving tot positieve veranderingen kan komen. Per juli 2020 woon en werk ik op Curaçao. Ik ben nog steeds betrokken bij het team van Kinderpraktijk Op Stap. Ik geef supervisie, doe mee aan intervisie en help met het voorbereiden van scholingen.

Sandra Hottentot

Sandra Hottentot

Functie Ergotherapeut

Over Hoi ik ben Sandra! Ik werk sinds 2015 als ergotherapeut bij Kinderpraktijk Op Stap. In hetzelfde jaar heb ik bij Kenniscentrum SIEM de opleiding voor sensorische informatieverwerking gevolgd. Inmiddels heb ik al veel verschillende hulpvragen voorbij zien komen en behandeld. Van het aanvragen van voorzieningen tot hulp bij het schrijven, fijne motoriek en werkhouding in de klas en vragen op het gebied van de sensorische informatieverwerking. Ik werk voornamelijk op scholen, waaronder het speciaal onderwijs. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Lotte Zijlstra

Lotte Zijlstra

Functie Ergotherapeut

Over Hi ik ben Lotte. Ik ben sinds 2015 betrokken bij Kinderpraktijk Op Stap eerst als stagiaire en sinds 2016 als ergotherapeut. Ik heb na mijn opleiding veel ervaring opgedaan met kinderen die problemen ervaren in het dagelijks handelen en dan vooral op het gebied van de fijne motoriek, concentratie en het schrijven. Ook heb ik in 2016 de opleiding anders kijken naar kinderen gevolgd gericht op de sensorische informatie. Ik ben voornamelijk op de scholen aanwezig en na schooltijd in de praktijk locatie West. Ik werk op maandag en donderdag in Amsterdam en op dinsdag en vrijdag bij een andere praktijk in Purmerend.

Patty Meester

Patty Meester

Functie Ergotherapeut

Over Hoi, ik ben Patty en in 2015 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Gedurende de opleiding ergotherapie kreeg ik een grote passie voor het werken met kinderen door de diverse stages. Sinds 2018 ben ik werkzaam als ergotherapeut bij Kinderpraktijk Op Stap en kan ik mijn passie voortzetten. Tevens heb ik in 2018 de opleiding Sensorische Informatieverwerking gevolgd bij Kenniscentrum SIEM. Ik behandel kinderen met diverse hulpvragen op de gebieden schrijven, fijne motoriek, concentratie en prikkelverwerking. Ik werk voornamelijk op de basisscholen, zowel in regulier onderwijs als speciaal onderwijs en tevens werk ik ook op de praktijklocaties in Amsterdam Zuidoost en Amsterdam West. Ik werk op woensdag, donderdag en vrijdag.

Tolke de Joode

Tolke de Joode

Functie Ergotherapeut

Over Hallo, ik ben Tolke. In 2018 heb ik de opleiding tot ergotherapeut afgerond en ben ik bij Kinderpraktijk Op Stap aan het werk gegaan. Daarvoor heb ik 12 jaar als leerkracht in het basisonderwijs voor de klas gestaan. Ik vind het erg leuk nu individueel met kinderen te werken en uit te gaan van de hulpvraag van het kind zelf en van ouders en leerkrachten. Bij Kenniscentrum SIEM heb ik de opleiding Sensorische Informatieverwerking gevolgd. Ik werk met kinderen met verschillende soorten hulpvragen, bijvoorbeeld op het gebied van fijne motoriek, schrijven, concentratie en prikkelverwerking. Als de hulpvraag op school speelt, zie ik het kind daar en anders op onze praktijklocaties in West en Zuidoost. Ik werk op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Naära Tomasowa

Naära Tomasowa

Functie Ergotherapeut

Over Hoi! Ik ben Naära en in 2015 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Sindsdien heb ik altijd gewerkt met kinderen. Na mijn opleiding heb ik nog de opleiding voor sensorische informatieverwerking gevolgd bij EstaSI. In 2019 ben ik gestart met werken bij Kinderpraktijk Op Stap. Ik behandel kinderen met allerlei soorten hulpvragen op verschillende scholen door Amsterdam en op onze praktijken in West en Oost. Ik werk maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Nuria Hoogland

Nuria Hoogland

Functie Ergotherapeut en Orthopedagoog

Over Hee, ik ben Nuria en ben sinds 2019 werkzaam bij Kinderpraktijk op Stap. Sinds 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als ergotherapeut. Hierna ben ik de premaster en master pedagogische wetenschappen gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2018 heb ik mijn diploma tot orthopedagoog in ontvangst mogen nemen en heb ik gewerkt met kinderen in het speciaal onderwijs. Ik ben voornamelijk op scholen te vinden en na schooltijd in de praktijk op de van Hallstraat waar ik kinderen zie met verschillende hulpvragen. Op de volgende dagen ben ik werkzaam: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend.

Roos Knibbeler

Roos Knibbeler

Functie Ergotherapeut

Over Hoi ik ben Roos. Ik ben sinds maart 2020 aan het werk bij Kinderpraktijk Op Stap. Hiervoor heb ik gewerkt als studentassistent op een basisschool in Amsterdam. Hierdoor wist ik dat ik met kinderen wil gaan werken. Daarom heb ik nu de overstap gemaakt naar kinderergotherapie. Naast het werken bij Kinderpraktijk Op Stap volg ik de Master Health Sciences met de specialisatie internationale gezondheidszorg. Ik werk op maandag, dinsdag en vrijdag op scholen in met name in Amsterdam Zuid-Oost.

E-mailen
Bellen
LinkedIn